Vechtgames Multiplayer games Behendigheidspellen Meme

9GAG

9GAG is een website die in 2008 is opgericht door Ray Chan, een medewerker van een Chinees internet bedrijf uit Hong Kong. Chan bedacht een manier om alle grappige plaatjes die hij van collega's in de mail box ontving, samen te brengen op een website waardoor zijn inbox niet de hele tijd vol stond en iedereen die de website bezocht de humoristische plaatjes kon bekijken en zelf nieuwe plaatjes kon toevoegen. 9Gag heeft zijn naam te danken doordat in eerste instantie alleen 9 plaatjes te zien waren op de home page. De term 'gags' werd in Amerika gebruikt om 'grapjes' aan te duiden. 9GAG is sinds zijn oprichting in 2008 zeer snel gegroeid en is internationaal een populaire website. Ondanks het feit dat de website is opgericht in China, is Engels de voertaal en hebben de memes een internationaal karakter. 9Gag heeft dankzij zijn vele gebruikers een marktwaarde van 450.000.000 Amerikaanse Dollar.

Memes

9gag is een platform waar voornamelijk memes worden gepost. Een meme is een plaatje met een bepaald karakter en tekst die anoniem een schaamteloze zelfpromotie als doel heeft. Met andere woorden, eigen ervaringen, gedragspatronen of gebeurtenissen anoniem opbiecht of aankaart.

9GAG TV

Door de ongekende populariteit van 9GAG is de website uitgegroeid tot een stevig bedrijf. Om nog groter te worden en nog meer bezoekers te kunnen trekken heeft 9GAG in 2013 een afdeling in het leven geroepen waar buiten plaatjes, ook grappige filmpjes met elkaar gedeeld kunnen worden, 9GAG TV. Hier worden veelal YouTube filmpjes gedeeld de lay-out van de website laat geloven dat de filmpjes van 9GAG zelf zi