9GAG Online bingo Gokkasten Vechtgames

Behendigheidspellen

Behendigheid spellen zijn zoals de naam al zegt, spellen die een grote mate van behendigheid van je vragen en verwachten. Behendigheid is aan te leren. De variatie aan spelletjes is groot en zijn voor verschillende platforms als de Microsoft XBox, Sony Playstation, Nintendo DS en andere. Behendigheid spellen zijn niet alleen te spelen op digitale platforms. Een van de oudere en analoge behendigheid spelletjes zijn onder andere de Flipperkast en Airhockey. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een motorische stoornis zeer veel baat hebben bij het spelen van behendigheid spelletjes.

Aan te leren

Behendigheid is aan te leren. Het is een soort routine door het herhalen van herhalingen. Hoe meer je oefent hoe beter je motoriek wordt. Sommige mensen hebben een gevoel voor behendigheid, anderen weer minder. Jonge kinderen leren vaak snel om behendig te zijn, veel sneller dan oudere mensen. Hoe meer je je behendigheid oefent, hoe sneller je behendigheid ontwikkelt bij andere behendigheid spellen.

Leuke behendigheid spelletjes


De leukste behendigheid spelletjes stammen toch wel af van het arcade tijdperk. In de speelhallen waren de populairste behendigheid spelletjes onder andere: Packman, Bomberman, Starcraft, Snake en nog veel meer. Ook spelletjes als Duckhunt, waarbij men met een virtueel schiet geweer eendjes kon afschieten wordt tot de behendigheid spelletjes gerekend. Tegenwoordig zijn behendigheidsspellen voor de smartphones, de best gedownloade spelletjes in de Apple Appstore en Google Playstore. Denk maar eens aan Flappybird of Angry birds waarbij je in de een met een vogeltje door een moeilijke lucht moet vliegen en bij de andere de vogeltjes gebruikt als kanonskogel om zwijntjes af te schieten.