Online bingo Racegames Gokkasten Behendigheidspellen

Meme

Een vrij recente en nieuwe manier van humor is het maken en delen van memes. Een meme (spreek uit als mimi) is het gebruik van een foto-, video- of audiobestand waarbij de tekst slaat op een gedragspatroon af te leiden van de foto. Een meme wordt vaak gebruikt om eigen ervaringen, gedragspatronen of gedachtes te delen zonder je eigen identiteit weer te geven. Memes komen en gaan, sommige blijven hangen. Bekende en populaire memes zijn onder andere Scumbag Steve (geeft asociaal gedrag weer), Good Guy Greg (goede en behulpzame vrienden), Bad Luck Brian (Heeft altijd pech) en Stoner Stanley (handelingen van iemand die stoned is), Confession Bear (plaatje van een droevig kijkende beer die slechte eigenschappen van de makers van de meme weergeven).

Anonieme zelfspot

Een meme wordt doorgaans gebruikt voor anonieme zelfspot. Doordat men de meme vaak anoniem is of niet direct aan de maker gerelateerd kan worden, is het een leuke manier om zelfspot te drijven. Zelfspot of zelfpromotie, het is afhankelijk van het karakter van de meme. Zo wordt de Confession Bear vaak gebruikt voor negatieve manieren van denken of handelingen die men als het ware opbiecht aan het publiek. Doordat de beer op het plaatje een beetje droevig kijkt, zijn de teksten die op het plaatje, de 'confessies', vaak een beetje negatief van karakter. Ook Bad Luck Brian, die een plaatje afbeeld van een lelijke jongen met een beugeltje en een typisch slachtofferhoofd, is vaak negatief geladen. Hier worden slechte ervaringen of pech ervaringen mee gedeeld.

Populariteit

Hoe lang een meme blijft bestaan hangt vaak af van de populariteit. Een meme die een recente gebeurtenis omschrijft heeft vaak een minder lange levens duur dan een algemeen bruikbare meme. Veel plaatjes uit film scenes hebben een minder lange populariteit dan een meme die altijd gebruikt kan worden omdat de lading van de context algemener is.