Racegames Behendigheidspellen Online poker 9GAG

Multiplayer games

Multiplayer games zijn spellen die zoals de naam al aangeeft met meerdere mensen tegelijkertijd gespeeld kan worden. Multiplayer games kunnen online of offline gespeeld worden. De meeste van deze soort games wordt echter online gespeeld en met velen tegelijk. Populaire genres voor multiplayer games zijn Roll Playing Games (RPG) en Shooters.

World of Warcraft

Deze RPG game is een ware hype en is sinds de release zo in populariteit gestegen dat het een revolutie  betekende voor een online gaming. Men kan er zelfs verslaafd aan raken.  Je speelt in een virtuele wereld met een personage dat zichzelf kant ontwikkelen. In de wereld kom je andere figuren tegen. Deze figuren zijn allen individuele spelers die proberen zijn personage levels omhoog te krijgen door alleen of met anderen samen bepaalde ''quests'' of opdrachten te vervullen. Hoe hoger het level van het personage, des te meer aanzien en meer mogelijkheden in de game. Het is ook mogelijk andere spelers te doden in het spel. Of zelf oorlog te voeren met personages. Je kunt je personage kiezen uit verschillende soorten fantasie wezens zoals elven, dwergen, tovenaren, mensen en taurussen.

Medal of Honor

Deze ongekend populaire 'first-person shooter' van Electronic Arts is een van de meest gespeelde online shooters aller tijden. De eerst versie kwam uit in 1999. De game is beschikbaar voor PC, Playstation en de Gameboy en de Nintendo GameCube en de Xbox van Microsoft. Je speelt een militair en vecht voornamelijk voor de Verenigde staten. In sommige versies is het ook mogelijk om als terrorist te strijden. Van de game zijn ondertussen al 15 versies verschenen. Je kunt verschillende typen spelmogelijkheden spelen als ''Free For All'' (ieder voor zich) ''Capture The Flag'' (steel de vlag) en natuurlijk in teams tegen elkaar spelen waarbij het team met de meeste kills wint.