Online bingo Vechtgames Online poker Gokkasten

Racegames

Naast online games, sportgames en vechtgames zijn ook racegames niet weg te denken uit de gamewereld. Ook racegames zijn in grote getale en variaties geproduceerd en op de markt gebracht. Net zoals bij de sport games zijn veel racegames gebaseerd op de werkelijkheid maar er is ook een groot aanbod van racegames die geheel een eigen karakter hebben. Racegames zijn sinds het arcade tijdperk populair en tegenwoordig beschikbaar voor alle platforms die er bestaan. De meest succesvolle racegames aller tijden hebben we even onder elkaar gezet.

Gran Turismo

Gran Turismo  (afgekort GTR2) is het lievelingetje onder de racegames en is dan ook een van de de best verkochte racegame aller tijden. Het spel is ontwikkeld door Polyphony Digital en werd aanvankelijk uitsluitend geproduceerd voor de Sony Playstation. De eerste versie verscheen in 1995 voor de Sony Playstation 1. De ontwikkeling startte al in 1993. Het spel kent een redelijke moeilijkheidsgraad. Men heeft de mogelijkheid tot het kopen van auto's en door races te winnen geld te verdienen om deze te upgraden met een snellere motor of te sparen voor een snellere nieuwe auto. Hoe sneller en geavanceerder de auto des te groter het aanbod aan te winnen races. Gran Turismo kent 15 releases, allen voor de Sony Playstation en is dan ook het best verkocht Playstation spel aller tijden.

Need For Speed

Need For Speed is een racing game die ontwikkeld en op de markt gebracht wordt door Electronic Arts (EA Games), dezelfde ontwikkelaar als de populaire FIFA games.Need For speed is in tegenstelling tot zijn collega games, die gebaseerd zijn op echte racecompetities gebaseerd op illegale straat races. De Need for Speed games zijn beschikbaar voor platformen als Windows, Mac, Nintendo, Xbox en Playstation. Er zijn sinds 1994 23 verschillende versies verschenen.Het racespel is uniek dankzij de controversie rond illegaal straatracen. Men kan het opnemen tegen andere illegale straatraces en hiermee geld verdienen voor het kopen en ombouwen van verschillende soorten auto's. Uniek van de Need For Speed games is de vrijheid die men heeft. Men Rijdt rond in een wereld waar men naar de Race Circuits moet rijden, garages kan bezoeken en zelfs de politie achter je aan kan krijgen.