Online bingo Vechtgames Gokkasten Meme

Sportgames

Sportgames zijn natuurlijk niet te ontbreken uit de gaming wereld. Door de populariteit van sport in het algemeen is het dan ook logisch dat hier games voor zijn ontwikkeld. Sportgames hebben een verschillende populariteit op geografisch niveau. Afhankelijk van hoe populair de sport is in een land of werelddeel. In Canada, het land van de IJshockey, zijn IJshockey games het populairste. In Europa zijn dit voetbalgames en in Amerika de American Football – en Basketbal Games.De grootste uitgever van sportgames is Electronic Arts Games (afgekort EA Games). EA Games brengt spellen van bijna alle soorten sport mogelijk op de markt en voor bijna alle platforms die er beschikbaar zijn, Playstations, Xbox, PC, Nintendo etc.

NHL  (National Hockey League)

De meest bekende IJshockey game sinds 1995. Deze ijshockeygame verschijnt ieder jaar in een nieuwe en verbeterde versie. Zoals bij ongeveer alle andere  EA games, is de game gebaseerd op een zo realistisch mogelijke gameplay met betrekking tot de sport. Zo kan men met alle beschikbare teams spelen uit de competitie, zelf spelers creëren zodat je met jezelf kan spelen, meespelen in nationale en internationale toernooien, spelen in realistische stadions, sponsorcontracten afsluiten en zijn de spelregels precies zoals in het echt. Doordat IJshockey een nogal ruwe sport is waarbij contact bijna niet te vermijden is, kan men ook een potje vechten met de spelers van de tegenpartij, net zoals het in de echte wereld ook mag.

NFL (National Football League)

NFL is veruit de meest populaire sportgame van Electronic Arts in de Verenigde Staten. De game is gebaseerd op een zo realistisch mogelijke weergave van de sport. Net zoals de NHL series is de gameplay gebaseerd op een zo realistisch mogelijke weergave van het echte spel. Ook hier is het dus mogelijk een team te managen, sponsoren aan te trekken, spelers te kopen of verkopen, eigen spelers te ontwerpen, competities en toernooien te spelen en ga zo maar door.

FIFA

Veruit de meest populaire en meest succesvolle EA Games aller tijden zijn de FIFA games.
De serie werd voor het eerst op de markt gebracht in 1993 en was in die tijd de allereerste game die een officiële licentie kreeg van de FIFA bond voor voetbal. Het spel verschijnt ieder jaar in een verbeterde versie en bevat van alle voetbal landen de landelijke competities en toernooien, teams, spelers met individuele eigenschappen afgeleid van de echte spelers en ga zo maar door. Zelfs de  scheidsrechters zijn lijkend. Net zoals de andere EA games geeft FIFA een zo realistisch mogelijke weergave van alle aspecten die te maken hebben met internationaal voetbal. FIFA is dankzij zijn populariteit veruit de meest geavanceerde en diepgaande sportgame die EA Games ooit heeft geproduceerd.