Racegames Online bingo Sportgames Meme

Vechtgames

Een van de eerste en meest populaire soort games die werden ontwikkeld tijdens de opkomst van de speelhallen zijn vechtgames In iedere speelhal waren tal van vechtgames te vinden. In tegenstelling tot RPG (Roll Playing Game) die vaak een diepgaand verhaal hebben, zijn vechtgames vrij simpel, hebben geen diepgaande verhalen en meestal gaat het om het spelen van een toernooi. Vaak bevatten deze spellen menselijke en monsterlijke personages met speciale krachten. Ook zijn vechtgames de basis voor vele films, denk hierbij aan 'Death Or Alive' of 'Tekken Tournament' en 'Streetfighter'. Wij hebben de populairste vechtgames even onder elkaar gezet en beschreven.

Street Fighter

Street Fighter is een van de eerste oorspronkelijke arcade vechtgames en een van de meest populaire tot op de dag van vandaag. Veel andere vechtgames zijn afgeleid uit of geïnspireerd door deze game. Street Fighter is geprogrammeerd door 'Takashi Nishiyama en 'Finish Hiroshi' in opdracht van Calcom, de originele uitgever van de game. Het spel kwam uit in 1987. Je eerste karakter was een karate expert genaamd Ryu die deelnam aan een internationaal gevechtstoernooi. Door combinaties van 6 knoppen kon Ryu slaan, trappen en speciale ballen schieten. Het spel kon zowel in singleplayer modus als in multiplayer modus gespeeld worden, door een extra muntje in de speelkast te werpen. De tweede speler speelde dan als de rivaal van Ryu, genaamd Ken. Deze had dezelfde krachten als Ryu. Inmiddels zijn er meer dan tien vervolgen van de game verschenen en is de game nog altijd een van de populairste vechtgames aller tijden.

Tekken Tournament

Tekken Tournament is, net zoals Street Fighter, een vechtgame die is gebaseerd op het spelen van een vecht toernooi. Het spel is ontwikkeld door het Japanse bedrijf Namco en kwam op de markt in 1994, aanvankelijk als arcade game en Playstation game. De game groeide ontzettend snel in populariteit.  De karakters waarmee men het vechttoernooi kan spelen zijn zeer verschillend en hebben allemaal een eigen verhaal. Het grootste deel van de personages zijn gebaseerd op echte filmpersonages of acteurs uit vechtfilms. Enkele voorbeelden zijn: Martial en Forest Law (Bruce Lee), Lei Wulong (Jackie Chan), Gun Jack (Arnold Schwarzenegger) en Craig Marduk (Bob Sapp). Bij het uitspelen van een 'storymode' met een personage, open je de optie om te kunnen spelen met een nieuw personage. Van de Tekken games zijn ongeveer 10 versies verschenen voo verschillende platforms.