Online poker Vechtgames Racegames Meme

Lol beleven

Je kent het gezegde ''een dag niet gelachen is een dag niet geleefd'' wel. Lol beleven is een belangrijk onderdeel van het welzijn van de mens. Lol beleven laat je lachen en je zorgen voor even vergeten. Het liefst willen we zo vaak en zo veel mogelijk lol beleven.
De manieren om lol te beleven zijn eindeloos en de humor waar men van houdt is een persoonlijke kwestie. Sinds de uitvinding van het internet zijn websites die plezier en humor presenteren als paddenstoelen uit de grond geschoten en wanneer je wilt lachen hoef je maar een goede website met goede grappen te bezoeken. Lol beleven kan ook door leuke spelletjes te spelen. Het aanbod van websites die leuke spelletjes aanbieden is ook zeer divers en groot het is dan ook altijd mogelijk je even lekker te ontspannen met een leuk online spelletje.

De definitie van lol

Lol betekent plezier en stamt af van het middeleeuwse Nederlandse woord lallen, waarmee dronkenmanstaal werd bedoeld. Ook het werkwoord 'lullen' stamt af van deze middeleeuwse term.
Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van online gaming is 'LOL' een internationale term geworden die staat voor 'Laughing Out Loud' (heel hard lachen).
Lol is dus letterlijk een betekenis geworden die geassocieerd kan worden met plezier maken, humor  en lachen. Andere termen die eenzelfde betekenis hebben en ook uit de gaming wereld komen zijn 'Rofl' dat staat voor 'Rolling On The Floor Laughing' (rolt lachend over de vloer) en 'LMAO' dat staat voor 'Laughing My Ass Off' (lacht zich rot).

Thuis lol beleven, vroeger en nu

Vroeger in de tijd dat men nog niet zo uitgebreid met elkaar in verbinding stond, voor de internet revolutie zelfs voor de komst van de TV, betekende lol beleven binnenshuis vaak niet meer of minder dan een oud Hollands gezinsspelletje spelen met de familie of naar de goede moppen van opa luisteren. Kinderen speelden altijd buiten en vieze kleren waren dan ook heel normaal. Deze tijden zijn sterk veranderd. Technologie heeft het beleven van plezier een andere wending gegeven en de mogelijkheden vergroot. Eerst konden we genieten van leuke TV series en films na komst van de TV. Later kwamen de gamecomputers en het internet. Kinderen moeten nu gemotiveerd worden nog eens buiten te spelen om buiten sport activiteiten nog wat beweging te ondervinden want ze zitten liever achter de Xbox of Playstation. Lol en plezier is overal, gelukkig maar.